Drivning af hyacinter

Den nemmeste og hurtigste løsning er at kæbe hyacintløg, der er drevet så langt, at de er klar til blomstring. Men det er ikke nødvendigvis den sjoveste løsning, og det giver heller ikke altid det bedste resultat. På denne side vil du kunne læse, hvordan man driver hyacinter.

Det er på ingen måde svært at drive hyacintløg til stuen. Hyacinter er faktisk en af de mest velegnede til formålet, men du skal være opmærksom på, at det ikke er alle sorter der er lige gode. Det er derfor nødvendigt at tage et kig på emballagen og kontrollere om sorten egner sig til drivning eller ej. Drivningen kan foregå på flere måder. En af de mere populære er drivning i hyacintglas, men i første omgang vil vi koncentrere os om drivning i potter. Du bør starte omkring semptember til november, alt afhængigt af det ønskede blomstringstidspunkt.

Når du har anskaffet dig nogle gode hyacintløg og nogle potter, er du klar til at drive dem. I bunden af hver potte lægges et lag med grus/småsten, som skal fungere som dræn. Efterfølgende fyldes potten op med jord der eventuelt er blandet yderligere op med grus eller småsten. Hyacintløgene placeres nu i potten, således at løgspidsen er 1 cm over jorden og ca. 3 cm under pottekanten. Der toppes med jord/grus og vandes. Potterne er klar til fordrivning i eksempelvis en kælder, skur, udhus eller gravet ned i haven. Hvis der skal ske blomsterdannelse, skal løgene stå et sted med maks temperatur på 10 grader Celsius og i 3-4 måneder alt efter arten.

Løg der drives indendørs, skal have potterne dækket med papir eller sort plastfolie for at undgå sollys. Det er nødvendigt at vande løgene en gang imellem, men pas endelig på med at overvande. Løgene skal ikke tørre ud, men jorden skal heller ikke være fugtig, da du ellers risikerer at der går råd i dem. Når du nærmer den sidste del af drivningen, kan du se om blomsterknoppen er langt nok fremme. Er den det, kan du tage den ind i stuen og stille den køligt ved omkring 15 grader Celcius de første dage.