Plantning og pleje af hyacinter i haven

På denne side vil du finde en generel vejledning til løgning og pleje af hyacint-blomsterløg i haven. For at finde oplysninger om bl.a. blomstring og læggedybde, er det nødvendigt at læse om den specifikke hyacint-type. På dette website er følgende tre beskrevet: Almindelig hyacint, perlehyacint og porcelænshyacint.

Løgning

Hyacint-løgene kan plantes/lægges fra sidst i august og frem til at der kommer frost i jorden. Det anbefales at bruge en planteske, når forårsløgene lægges. Bruger man en plantepind, risikerer man at trykke jorden sammen. Hyacintløgene trives bedst i en god muldet og porøs jord. Hvis jorden er meget leret, kan den blandes op med grus. Alternativt kan der lægges lidt grus under hvert løg. Dermed opnår man også drønende effekt, hvilket er godt da løg og knolde generelt let rådner.

Forhold

Hyacint-løgvæksten har oprindeligt hjemsted i det sydlige Tyrkiet og det vestlige Syrien. Her er der er fugtigt og næringsrigt om foråret, hvor hyacinten blomstrer, og tørt og næringsfattigt om sommeren. Derfor trives hyacint-løg bedst i jord der er velmuldet og næringsrig.

Der skal ikke specielt meget pleje til hyacinter. Det er nogen gange nødvendigt at tilføre vand i eller før blomstringsperioden. Hyacintløg der er lagt til drivning, må ikke tørre helt ud. Man skal dog også være påpasselig med for meget vand, da løg har det med at rådne. Et godt råd er at bruge grus som dræn. I juli måned kan man tage løgene op ad jorden, afpudse og tørre dem, før de igen til efteråret udplantes på ny.