Hyacinter i glas

Hyacinter i glas er smukke og kan sprede liv og fanstastisk duft i stuen og resten af hjemmet. Det er på ingen måde svært at få glashyacinter i dit hjem. Du kan selv drive hyacinter i glas (hvis arten tillader det) eller du kan købe løg der allerede er langt drevet. Alt havd du skal bruge er hyacintløg og hyacintglas.

Hvis du selv driver hyacinter på glas, så gælder det om at komme i gang omkring oktober måned, da det er her de bedst driver. Hyacintglassene fyldes op med vand til lige under løget, og stilles et køligt og mørkt sted med en eller anden form for overdækning, eksempelvis et lille kræmmerhus. Efter ca. 3 måneder kan hyacinterne tages ind i vindueskarmen, overdækningen kan fjernes og blomsterne kan nydes.

Det er nærmest samme fremgangsmåde med løg du køber hos blomsterhandleren (udover ventetiden og kræmmerhuset). Løget placeres på hyacintglasset med vand i, så rødderne kan finde ned i vandet og få næring. Selve løget må endelig ikke blive dækket til med vand, da det så med stor sandsynlighed vil rådne.